De Kleurenladder bestaat uit 2 onderdelen.

De herziene versie van De Kleurenladder bestaat uit 2 onderdelen: Het kleurenraster voor eenvoudige bevestiging op de toetsen (geen sticker, dus geen nadelige gevolgen) en natuurlijk het succesvolle muziekboekje met tien bekende kinderliedjes. Het boekje is overigens ook prima geschikt voor gebruik bij keyboards!

De Kleurenladder Omslag

Hieronder zie je een voorbeeld van de binnenkant.

Mieke hou je vast

Het kleurenraster is eenvoudig te plaatsen op de toetsen en correspondeert met de kleuren van de noten op de notenbalk. Op deze manier is het mogelijk dat kinderen vanaf drie of vier jaar zich de noten visueel eigen maken.

Toetsen Raster

 

De liedjes

De Kleurenladder heeft 2 delen, niet zozeer dat de moeilijkheidsgraad hoger ligt bij deel 2, maar deze heeft als extra een Sinterklaas- en Kerstlied. Het Jingle Bells is voor 2 handen geschreven, zodat vader of moeder mee kan spelen!

De Kleurenladder Liedjes Deel 1 & 2

Deel 1 bevat: Mieke hou je vast, Poesje mauw, Drie maal drie, Grote klokken, Het regent, Een, twee, drie, vier, Handjes, draaien, ‘k Zag 2 beren, Klap eens in de handjes, en Zagen zagen.

De Kleurenladder Liedjes Deel 1

Deel 2 bevat: Zwarte zwanen, Schuitje varen, Roodborstje, Op een grote paddenstoel, Slaap kindje slaap, Altijd is Kortjakje ziek, Jan Huijgen in de ton, Sinterklaas kapoentje, en Jingle Bells.

De Kleurenladder Liedjes Deel 2

De boekjes zijn erg populair!